ציון כללי:
אני אוהב סושי, והסיבה שאני אוהב סושי היא שכל חתיכה היא חגיגה של שילוב טעמים. בניגוד למאכלים אחרים, שצריך לדחוף לפה בביס אחד את המנה עם הרוטב, התוספת וירק כדי לקבל שילוב טעמים, בסושי יש את הנוחות של שילוב טעמים בחתיכה אחת, שלרוב נכנסת לפה בביס אחד.
יצאנו אני ועוד שני אנשים לארוחת צהריים בסושידו. לדעתי הסושיה הזאת סבירה, אבל לא טובה. נכון, הירקות והדגים שלהם טריים (יצא לי לאכול במקומות שלא כך היה הדבר), אבל לא קיבלתי את הערך המוסף שאני מצפה מהסושי שלי, שילוב טעמים שיגרה את החיך.
בנוסף לזה שהסושי לא היה להיט בלשון המעטה, המחירים היו בשמיים ולא הצדיקו את המנות. אז בכל זאת אתם חייבים לבדוק את כל הסושיות בת"א, ויש לכם כסף מיותר אז לכו לשם (או שתתרמו אותו לי).
האוכל:
הזמנו 3 אנשים 8 רולים: ספייסי סלמון (35 ש"ח), רול מאונטיין מאקי (34), רול סאקנה מאקי (44), רול סלמון פאנקו (46), סאטורי (42), רול צ'איו (36), רול נישוקו (46) ורול ניג'י ריינבואו (46).
אני לא אפרט על כל רול מכמה סיבות. האחת, כשמקבלים צלחת עמוסה ב-7 רולים, אי אפשר (גם המלצרית התבלבלה) להבדיל ביניהם. השניה, אלא אם יש אחד או שניים שבולטים (לטובה או לרעה) בדרך כלל הרמה של הרולים דומה. שלוש והכי חשוב, אחרי שאתה טועם כמה חתיכות מרולים שונים, אתה כבר לא ממש מבדיל בטעם.
היוצא מהכלל הוא הצ'איו שהוזמן בנפרד, לי הוא היה ממש לא טעים, שומני עם שילוב גרוע בין רול מטוגן לגבינת שמנת שנזלה ממנו (איך מטגנים גבינה?).
בנוסף הזמנו את הגונדולה(29 ש"ח). אני חייב להגיד שאני לא מת על קינוחים שהם רק שוקולדיים. אני ממש לא אהבתי את המנה (יש נגיעה של קפה, כבר הזכרתי כמה אני שונא קפה? (כבר הזכרתי שאני חצי פולני?). 2 שותפי לארוחה ממש חגגו על הקינוח (פעם הבאה בננה מטוגנת, ואם אפשר בסאן פלאואר הבנוייה).
אז מה יש לי להגיד? ב-2 מילים, לא רע, ב-4 מילים, לא רע ולא טוב. שוב, החומרים היו טריים והאורז שהשתמשו בו היה טוב (יודעים להכין את האורז). עם זאת הסושי היה משעמם, לקט ירקות ודגים שמצאו את עצמם עטופים באצה ואורז. לחזור לשם אני לא אחזור, לא בגלל שהיה גרוע, אלא בגלל שהיה לא כיף. הבינוניות היא התכונה ששולטת בסושי שאכלתי.השירות והאווירה:
ראשית נתחיל מהמקום. המקום מעוצב בצורה בסגהון שאמור להזכיר יפני. אומנם הוא לא ממש מצליח להיות יפני, אבל הוא מכניס אותך לאווירה וזה כיף. העיצוב נחמד, צנוע ולא צועק. אם כיף לשבת במקום או לא, אני לא יודע מאחר ובאנו בשעת צהריים מאוחרת והמסעדה היתה ריקה. עם זאת בתחילת הארוחה באו שלושה אנשים אחרים כשאחד מהם אמר שהוא רגיש לקור וביקש לכבות את המזגן. כמובן שנעמדנו על הרגליים האחוריות ואמרנו בשום פנים ואופן לא. ככלל הצעה, למי שקר בחודשים אפריל עד פברואר, נא להסתובב עם סוודר, מעיל או שכפ"צ. אין שום סיבה שבמדינה חמה כמו שלנו בגלל אדם אחד חבורה של אנשים צריכה להיחנק ולהזיע. ולגאונים שטוענים שלמה אנחנו לא נוריד משהו? נודיזם הוא עדיין אסור במסעדות על פי חוק (גם לא נראה לי כל כך הגייני).
ואחרי שפרקתי את התסכול שהצטבר על אוכלוסיה שקר לה עם רוב למגדר מסויים, נעבור לשירות. השירות היה יוצא מן הכלל. המלצרית שלטה בתפריט, המליצה לנו על מנות, ידעה להסביר ממה כל רול עשוי ומה זה כל מרכיב. תכל'ס ספצית, אם יום אחד היא רוצה לעשות הסבה מקצועית, היא צריכה להיות רופאה. בנוסף המלצרית היתה סבלנית, נחמדה וענתה לנו בשמחה על כל השאלות. היא שירתה אותנו ביעילות (טוב היה ריק) והיה פשוט כיף לקבל את השירות הזה (מי יתן לנו יותר רופאים כאלה בארץ).
עלות תועלת:
האמת, אם הסושי היה טוב, הם היו מקבלים 2, אבל לקחת כל כך הרבה כסף על רול (46, אפשר לקנות המבורגר 200 גר' טוב והרבה יותר משביע) שגם לא טעים, זו כבר גניבה. לחיוב (בהשוואה לשאר גנבי ארצנו), לקחת 29 ש"ח על קינוח זו ממש להיות חסיד אומות עולם, אם כי הקינוח בלט במידותיו (הרזות). לשלם 358 ש"ח (בלי שתיה, אבל על זה היתה הנחה של 10%, אני זוכר חשבון של 362 ש"ח בלי טיפ) על ארוחה לא טעימה, שיצאתי ממנה לא שבע זה אסורד. כעקרון אני שבע אחרי 2.5-3.5 רולים של 8 חתיכות. אם כי הממוצע פה היה 2.5 רולים לאדם, צריך להחשב בעובדה שאני אוכל מהר (יש שיגידו חזיר) וכנראה שאכלתי יותר משותפיי לצלחת, כלומר כנראה שאכלתי 3 רולים ועוד נשארתי רעב. אפשר להגיד שלא רק שהרולים היו לא טעימים, הם היו קטנים ומולאו בקמצנות. אי אפשר להגיד שהיו חומרים יוצאי דופן לסושי (יחסית לסושיות אחרות הם יקרים), זה לא שקיבלנו רול פיטריות קמהין עם פילה בקר בתיבול של זעפן.
בגדול, מאחר ומדובר על ארוחת צהריים, אפשר ללכת למסעדה איכותית, לקחת סטייק טוב של 250 גר' עם תוספת, ברוב המקרים להשיג עם זה עסקית של שתיה, מנה ראשונה ואולי אפילו לגרד קינוח, וכל זאת במחיר של 120 ש"ח לסועד (מה ששילמנו פה). ארוחה כזאת היא טעימה יותר, מזינה (כנראה פחות), ממלאת יותר, נותנת סיפוק גדול יותר (קרניבר או לא?) והכי חשוב, מצדיקה את המחיר הרבה יותר.
http://www.sushido.co.il/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה