יום ראשון, 8 ביולי 2012

מסעדת ערמונים - מושב סגולה

ציון כללי:
קודם כל חשוב להדגיש, אין קשר בין צומת סגולה (פ"ת) לבין מושב סגולה (ליד קריית גת). המסעדה נמצאת במושב.
למסעדה חניון עפר ענק. כאשר הגענו למסעדה החניון היה כמעט מלא, זה נראה כאילו הגענו לחתונה. גם הכניסה למתחם המסעדה נראה כמו כניסה לאולם אירועים, מדרגות שבצידיהן 2 מפלי/מזרקות מעוצבות. המסעדה בנויה ב-2 נדבכים: גן ענק שבו יש מתחמי ישיבה בגדלים שונים, המתחמים נמצאים בתוך מדשאות מוריקות שביניהן מזרקות יפהפיות. המתחם הקטן יותר הוא המסעדה עמצה, שמעוצבת בצורה יפה מאוד. בקיצור, התחושה היא הגעה לגן אירועים.

האוכל:

הנקודה החלשה של המקום לדעתי. התפריט של המסעדה לא עשיר ובעיקר סובב סביב הבשר. אומנם יש סקשן של פסטות ממינים שונים, אך כבר מהתפריט אפשר להבין שזה זניח, ולא בשביל זה התכנסנו במקום. אני לקחתי נתח סינטה 300 גר' עם תוספת של פיטריות מסוגים שונים, בצלי שאלוט ורוטב סילאן בלסמי (93 ש"ח), ביקשתי להחליף את התוספת לקוביות בטטה עם קרמל וטימין. לשמחתי הם הביאו לי את שינוי התוספת, בצד בנוסף ולא במקום הפטריות....
אישתי לקחה פילה רוסיני (139 ש"ח), נתח פילה בקר ומדליוני כבד אווז בגריל, עם קרם ערמונים ברוטב יין מרסלה.
האמת, אם הייתי אוכל רק את המנה שלי, כנראה שהציון בקטגוריה הזאת היה עולה ל-4, יכול להיות שגם הציון הכללי היה עולה ל-4.
המנה שלי היתה טובה, נתחי סינטה מעולים, דרגת העשיה הסופית היתה טובה (פירוט בקטוגריית השירות), הרוטב לצערי היה חלש במקצת ולא נתן ערך מוסף של טעם לבשר כמעט. עם זאת הוא הוסיף מעט ושיפר את המנה. בפיטריות אני לא נוגע ככה שאין לי מה להגיד בנושא. קוביות הבטטה היו מעולות, אם כי מעט מתוקות לטעמי, מה שמנע ממני לסיים את כל המנה (הנדיבה) שקיבלתי. סיימתי בקושי 2/3 ממנה.
עם זאת, המנה של אישתי היתה סתמית לחלוטין. נכון, הפילה שניתן היה נתח איכותי אבל הטעם של הגריל גחלים היה דומיננטי מידי. זה הרגיש כאילו ביקשתי סטייק באסא (אין לי שום דבר נגדם, נהפוך הוא, אבל ציפיתי למשהו שונה). כבד האווז לא היה טוב, אני אומנם לא אוהב לאכול כבד אווז (למעט ברק בשר ששם זה מעדן), אבל גם אישתי שמתה על המנה לא אהבה אותה ואמרה שזה לא יצא טוב.
בקיצור, האוכל לא כזה להיט (לפחות המנה של אישתי, אם כי גם את המנה שלי סביר להניח שלא הייתי מזמין אם הייתי מגיע שוב למסעדה).

שירות:
המלצרית בהתחלה היתה נחמדה, אבל בהמשך היתה מלצרית עם (ואל תסלחו לי על הביטוי) פרצוף תחת. היא נתנה לי את התחושה שאנחנו מטרידים אותה, זה לא בסדר שאנחנו שם, והיא לא מבינה למה אנחנו לא סוגדים לה שהיא הואילה בטובה להגיע לעבודה (אם לא היינו עם החברים של אישתי היא לא היתה מקבלת גרוש טיפ). בנוסף לכל הצרות, כשביקשתי את הסינטה שלי מדיום וול קיבלתי את זה מדיום רייר (כן ככה אני אוהב את הסינטה שלי, ולא מעניין אותה מה הדעה של הגרילמן בנושא, ככה אני מצפה לקבל את המנה שלי ולא שהוא יעשה מה שהוא רוצה ואני אחזיר את זה יותר מאוחר). לקינוח, אותה מלצרית (ותודה לבורא עולם שמחא לה כפיים על הופעתה למסעדה) נחמדה (עאלק), דאגה להגיש את הקינוחים בצורה כזאת שהיא שפכה חומר דביק בנדיבות על איזור האכילה שלי, מה שהפך את האפשרות שלי לשים את הידיים על השולחן (כן ככה אני אוכל ויושב מול שולחן) לבלתי אפשרית. מובן שבסוף הארוחה הייתי צריך לשטוף את 2 הידיים עד המרפקים.
הסיבה שהם לא מקבלים 1 היא המלצרית הראשונה והעיצוב של המקום.

עלות תועלת:

החלק החיובי ביותר בביקור. אני חושב ש-93 שקל לסינטה איכותית במשקל 300 גר' זה מחיר יותר מאשר סביר. גם פילה וכבד אווז (הכמות היתה יותר מאשר סבירה) במחיר של 139 ש"ח הוא מחיר סביר ביותר לנתחים איכותיים. (אם היה מדובר רק על חומרי גלם זאת ממש היתה מציאה).
בתיאבון

http://www.armonimm.co.il/menu3.html

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה