יום חמישי, 20 בספטמבר 2012

NG - ת"א




ציון כללי:

במילה אחת, מעולה.
כבר הרבה זמן שחברים קרניברים אחרים המליצו לי על המקום. יום שישי האחרון איפסנו את הילד עם ההורים, קבענו עם עוד זוג שהבעל גם קרניבר ויצאנו לבדוק.
עקרונית, מבחינתי המסעדה הזאת (במידה והיא תישאר באותה רמה) הפכה להיות אחת הקבועות וברשימת ההמלצות שלנו.
ומי שמכיר אותי או קרא את הבלוג יודע שאני לא מפרגן סתם (או בד"כ).
אפילו יש חניה חינם באיזור בשעות האלה.
אחת המסעדות היחידות ששווה להטריח את עצמי אליהן למרכז ת"א (זאת, אמורה מיו והמון). אז כן, מגיע להם ציון מושלם של 5 כוכבים בהכל.

אוכל:



 הזמנו את הפריטים הבאים:
* בילטונג - רצועות בקר מיובש עם תבלינים (32 ש"ח).
* X2סינטה מבשר עגלה, 350 גר' +פירה תפו"א ובטטות+ צ'יפס בטטה (לפי האתר 110 ש"ח, אני זוכר ששילמנו 120 ש"ח).
* פאי לימון (באיזור ה-40 ש"ח, תפריט קינוחים לא מופיע באתר).
הבילטונג היתה מנת פתיחה נחמדה, הוא מזכיר את חטיפי הביף ג'רקי האמריקאים, אבל עם טעם טוב יותר ובלי הריח המעושן. מדובר על בשר קשה, נעים לאלה שאוהבים ללעוס בשר קשה (עבד עלי מצויין וגם על אישתי שאוהבת ללעוס מסטיקים). זה מעסיק אותך עד להגעת האוכל האמיתי בגלל שלוקח הרבה זמן ללעוס אותו. לא רע, לא מדהים. פשוט נחמד וטוב.
הסטייקים הוגשו ברמת צליה של מדיום, פשוט מעולים. הסטייקים נעשים עם חמאה (לטובת אלו שלא חובבי כשרות), מלח ומעט פלפל. פשוט תאווה לחיך (מצטער שאני מתפלצן, אבל זה פשוט נכון). אומנם היה חסר רוטב מלווה (צ'ימיצ'ורי, רוטב שמנת וחרדל או משהו אחר), אבל הסטייק היה עשוי טוב, והוא הגיע מנתח טוב. בקושי היה שומן, בשר רך, טעים, נעים ללעיסה. פשוט מדהים. אישתי שטוענת שהיא לא יכולה לאכול בשר בערב (היא לא מבינה שעוף זה מתאבן ולא בשר), חיסלה את הסטייק שלה (כל ה-350 גר', למרות שבניתי על זה שהיא לא תסיים ואני אקבל גם את שלה) בגלל שהוא היה כל כך טעים (והיא לגמרי לא קרניברית). גם החברים טענו שהבשר שלהם היה מצויין, אם אני לא טועה הבעל הזמין ספריבס.
הפירה והצ'יפס היו מאוד טעימים, ואישתי ביקשה את המתכון (לגרד פרוסות דקות מאוד של בטטה ולשים עם מלח בתנור). התוספות פשוט ליוו את המנה בצורה טובה ומוצלחת.
פאי לימון - ב-NG לא מתקמצנים ולא מתפלצנים, קיבלנו חתיכה ענקית של פאי. הפאי היה ממש טעים, המלית היתה מצויינת ושילבה טוב בין מתוק לבין חמוץ. המעטפת היתה טעימה (אני אישית לא הייתי מוסיף את קליפת הלימון המגורדת מאחר והיא לא מוסיפה ודי עלולה לחנוק בנאדם). קינוח מעולה לארוחה מעולה. הבעיה לדעתי היא במבחר הקינוחים (רובם מתבססים על קפה, נוגט ואגוזים מסוגים שונים, אני אישית לא אוהב את זה, אפשר להוסיף גלידה, קרם ברולה או עוגת תפוחים בשביל המבחר). בכל מקרה העוגה הזאת קנתה אותי. אגב העודה הספיקה ל-3 אנשים (בדרך כלל קינוחים במסעדות אני יכול לחסל לבד).
שירות:


שירות מקצועי ואדיב. המלצר שאל אותי כמה פעמים אם אני בטוח שאני רוצה את הסינטה שלי מדיום וול (אני אוהב לוודא הריגה), ובגישה מאוד נעימה שיכנע אותי לקחת מדיום (אותי? לשכנע? מלצר? זה הישג). המלצרים היו מאוד נחמדים ואדיבים, מילאו כל בקשה, הכירו את כל המנות בע"פ (ואני חשבתי שעם ויקיפדיה לא צריך לזכור דברים), המליצו וגם פגעו בול. המלצרים לא הטרידו אותנו בארוחה, אך היו שם מייד כל פעם שהיינו צריכים אותם. פשוט תענוג, ללכת וללמוד איך נותנים שירות בתחום המסעדנות.

עלות תועלת:

אומנם על הבילטונג אני לא אשלם שוב 32 (לא שזה יקר, זה פשוט מיותר אחרי שטועמים אותו פעם אחת), אבל לגבי הסטייק והעוגה המחירים פצצה. גם אם אני לוקח את העלות של ה-120 ש"ח לסטייק סינטה של 350 גר' (כמו שאני זוכר), מדובר על מחיר זול של פחות מ-30 ש"ח ל-100 גר' סינטה איכותית ביותר (אני חושב שברק בשר המחיר ל-100 גר' יותר יקר ופחות טעים, אם כי עדיין טעים).
מחיר העוגה סביר למסעדות (פרוסה ענקית במחיר של 40 ש"ח כשבכל מסעדה על פרוסה בחצי גודל לוקחים באיזור ה-35 ש"ח).
רק שישארו כאלה וישאירו את המחירים ברמה הזאת.


אתר:
http://www.ngrestaurant.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה