יום ראשון, 2 בדצמבר 2012

בת יער - עמוקה - יער ביריה

ציון כללי:
אחת ממסעדות הבית שלי, גם הפעם לא איכזבה. השנה הם חוגגים 25 שנים של שמירה על איכות. מסעדת בשר מעולה, אולי הטובה בארץ בתחום הבשר (בשר נטו, ללא תבלינים, רטבים וכו').
המסעדה היא חלק ממתחם שמציע מגוון אטרקציות כמו: רכיבה על סוסים, טיולים סוסים של יומיים, באולינג, פאב, מסלול חבלים בין עצים ועוד.
מומלץ לחום למי שעובר באיזור וגם למי שלא.

אוכל:


עוד לא יצא לי לטעום בשר טעים יותר בארץ (שווה ערך לבשר הזה אפשר למצוא באנג'י במרכז).
הזמנו טי-בון 400 גר' (123 ש"ח) וסינטה 300 גר' (104 ש"ח), שניהם מידת עשייה מדיום.
למי שלא יודע, הטי-בון הוא סטייק עם עצם (בצורת טי) שבצד אחד שלו (הימני) יש סינטה, ובצד האחר (שמאל) יש פילה (מי שמתעקש להפוך את הסטייק יקבל את הסינטה בשמאלי ואת הפילה בימני. ולסתומים, מדובר בבדיחה).
הפילה היה רך, נעים ללעיסה ומבחינת טעם, תענוג. הסינטה היתה מעט יותר קשה, מאוד טעימה אבל פה היה מעט חתיכות גידיות (השערה לא מבוססת שלי שבאיזור צפון, בגלל השימוש בבקר טרי, משתמשים בפרות/פרים מבוגרים יותר שמצליחים לפתח קצת יותר שרירים וגידים לפני ששוחטים אותם. שוב השערה לא מבוססת שלי). עדיין הטעם היה מושלם, והיתרון שבבת יער הצלחתי "למצוץ" את הבשר מעל הגידים ולזרוק רק את הגידים. הסינטה שאישתי אכלה היתה זהה לסינטה שעל הטי-בון שלי. יחד עם זה קיבלנו רוטב צ'ימיצ'ורי, ורוטב שמנת-פלפל שממש שידרגה את המנה (קשה לשדרג משהו מושלם, אבל זה הצליח).
יחד עם המנות לקחנו פירה בטטות בשמנת ובצל מטוגן. מנה מתקתקה, מטובלנת טוב ומלווה בצורה מעולה את הסטייקים (זהירות היא ממלאת). עוד מנה מוצלחת מבית היוצר של בת יער, אם כי בשביל פירה לא היינו נוסעים עד שם (העיקר הבשר).

שירות:


 
המלצרית היתה קצת עצבנית, לא ממש רצתה להעביר אותנו לשולחן אחר כשביקשנו (לנו היה קר ולזוג אחר מחניק), אם כי ההתעקשות שלנו השיגה את מבוקשה (אני מכיר חבר שכבר היה מקבל קינוח או שניים חינם רק על זה שלא מילאו את בקשתו מיידית. חבר היית חסר). אח"כ המסעדה התמלאה בבת אחת בגלל אירוע שהיה שם. לזכותם יאמר שלא הרגשנו מקופחים בגלל האירוע ורוב הזמן קיבלנו שירות מאוד מהיר (למעט תיקון החשבון שלקח זמן, היה קופון של 5%).
בסה"כ חוץ מהתאקל בהתחלה, השירות היה אדיב, חייכני, מהיר ומקצועי.
עלות תועלת:

המנות האלו במרכז היו עולות לפחות 10% יותר. תוסיפו על העובדה הזאת את הקופון של ה-5%, את העיצוב הנעים של המסעדה (מעוצב כקרון בוקרים), ואת הנוסף המדהים של עמק החולה והגולן, ותקבלו מחיר שבהחלט מצדיק את האיכות שמקבלים.

אתר:
http://www.batyaar.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה