ציון כללי:
מסעדה ותיקה בראשון, הוקמה ופעלה (למעט במלחמת המפרץ הראשונה) משנת 1983.
אחת מהמסעדות הסיניות הבודדות שנשארו בארץ לאחר הגל ששטף את המדינה בשנות ה-80.
אישית, זאת אחת המסעדות המועדפות עלי לאורך שנים. לא מזייפת בשעות הערב (עסקיות הצהריים זה סיפור אחר).
אז לקחנו משפחה בת 7 נפשות + התינוק המצ"ב מעלה ויצאנו לאשרר את המקום.
המסעדה לא עברה מתיחת פנים והעיצוב הסיני העדין משנות ה-80 נשאר. צוות מלצרים שעובדים שם שנים, בצירוף העובדה שהאוכל נשאר מדהים והמחירים כמעט שלא עלו, נתנו את התחושה שאנחנו עדיין בשנות ה-80. תחושת נוסטלגיה וכיף.
אישית, אני ממליץ בחום. לא מתאים לחובבי הכשרות.
אוכל:
מעולה :)
מה לא לקחנו. לקחנו 6 תפריטי A. תפריט A כולל: מרק, 2 אגרולים צמחוניים, מנת בשר של עוף/בקר/חזיר, אורז מטוגן, תה סיני וקינוח.
אישית לקחתי את מרק הוונטון (כופתאה מטוגנת ולא מאודה), עם ירקות וטיבלון סיני. מרק מעולה שמהווה יופי של פתיחה לארוחה מצויינת ומפוצצת.
האגרולים היו מעולים. הבצק עבה ולא מגולגל דק כמו ברוב המקומות. לי זה יותר טעים ואני מעדיף יותר בצק, מה שנותן טעם טוב יותר. יחסית השמן לא הורגש, מה שטרם לטעם של האגרול (ולתחושה הכללית בקיבה).
בבשרים התחלקנו לקחנו:
* איטריות ביצים וירקות (אין לי מושג למה אבל אחותי מעדיפה אוכל צמחוני על בשר משיקולי טעם) - לא נגעתי.
* עוף חמוץ מתוק - קוביות עוף בתוך סופגניות מטוגנות, עם רוטב חמוץ מתוק, אננס וגזר. פשוט מעדן. מתוק, אבל במידה. מנה משביעה וטעימה (גם כאן, הטיגון בקושי מורגש)
* עוף עם אגוזים בסלסלה - מנת הדגל. עוף עם ירקות ופקאן מסוכר בתוך סלסלה מטוגנת אכילה העשויה (לדעתי) מקמח תפו"א. אחרי שהסלסילה מקבלת את הטעם של העוף, הירקות והרוטב שהיו עליה, זה בכלל כיף לאכול את זה.
* עוף ברוטב לימון מטוגן בציפוי בצק - האמת די דומה לעוף החמוץ מתוק אבל מעט פחות טוב ממנו (יש את החמצמצות של הלימון שלו ממש משתלבת עם המתוק לטעמי).
* בקר פטריות ונצרי במבו - המנה הבעייתית ביותר. לדעתי הם לא יודעים להכין בקר או שהם משתמשים בחלקים לא איכותיים. הבקר תמיד יוצא כמו מסטיק. לא משנה כמה לועסים, הוא לא נטחן.
מי שחושב שטעיתי בספירה, אז עוף עם אגוזים לקחנו פעמיים (המנה הכי טובה שם).
האורז היה סביר יחסית (בדר"כ הם מוציאים אותו מעט קשה/שרוף, הפעם היה בסדר גמור), אורז מטוגן עם פירורי חביתה, אפונה וגזר.
תה סיני הוא תה סיני (גם לי זה לא אומר יותר מידי, אבל מצד שני כשאישתי שואלת אותי איך הג'ינס החדש שקנתה אני עונה לה את התשובה הגברית "ג'ינס").
לקינוח, במקום לקחת קינוח אישי, לקחנו צלחת ענקית של פירות העונה, גלידות, קצפת, אננס ובננה במעטפת סופגניה מטוגנת. מעולה, טעים, הבעיה שאחרי כל מה שאכלנו (כרגיל) לא נשאר ממש מקום לקינוח.
בקיצור ללקק את האצבעות.
למי שלא שם לב, לקחנו 6 מנות ל-7 אנשים בוגרים ותינוק (שיש טוענים שהוא אוכל כמו מבוגר), וזה פוצץ אותנו. ונשאר קצת אוכל שלקחנו הביתה.
שירות:
שוב, מדובר על מלצרים שעובדים שם שנים. יש טענות שהמלצר שמשרת אותנו כבר שנים לא מזדקן (האמת זה נראה ככה. אני לא יודע אם זה קשור לאוכל או לעבודה במקום, אבל נראה שמצאנו את מעיין הנעורים).
המלצרים לא מציקים ולא מתעלמים. הם יושבים באיזור הסועדים שלהם על הבר, מסתכלים עליהם, ואם סועד מרים ראש לחפש מלצר, רק אז ניגשים אליו. בנוסף, הם רואים את התקדמות האכילה של המנות, ורק כשאחרון הסועדים בשולחן סיים את המנה שלו, הם ניגשים לשולחן לפנות ולהגיש את המנה הבאה (בעייתי מעט שיש לך אחות שאוכלת בקצב צב, אבל זו לא בעיה שלהם).
פשוט מקצוענות לשמה. אצלהם מלצרות זה מקצוע של שנים, ולא חלטורה לפני טיסה לדרום אמריקה.
עלות תועלת:
ותנחשו כמה תפריט A עולה (אחרי התיאור המפורט לעיל)?
בין הפותרים נכונה יוגרל פותר שלא ענה נכונה.
תשובה: 100 ש"ח לתפריט
כן, ארוחה ל-7 אנשים ותינוק (שאוכל כמו בוגר), עלתה פחות מ-700 שקל (על השתיה גובים בנפרד והיא לא חלק מהתפריט).
במעט מאוד מסעדות היום אפשר לאכול אוכל איכותי, להתפוצץ ברמה שאתה בקושי קם מהכיסא, לקבל קינוח בנוסף, ושתיה חמה ולשלם 100 וקצת שקל לאדם (במקדונלדס אני עובר את ה-50 וזה לא אוכל, לא מסעדה ולא משביע).
אתר:
http://www.2eat.co.il/sunflower/
מסעדה ותיקה בראשון, הוקמה ופעלה (למעט במלחמת המפרץ הראשונה) משנת 1983.
אחת מהמסעדות הסיניות הבודדות שנשארו בארץ לאחר הגל ששטף את המדינה בשנות ה-80.
אישית, זאת אחת המסעדות המועדפות עלי לאורך שנים. לא מזייפת בשעות הערב (עסקיות הצהריים זה סיפור אחר).
אז לקחנו משפחה בת 7 נפשות + התינוק המצ"ב מעלה ויצאנו לאשרר את המקום.
המסעדה לא עברה מתיחת פנים והעיצוב הסיני העדין משנות ה-80 נשאר. צוות מלצרים שעובדים שם שנים, בצירוף העובדה שהאוכל נשאר מדהים והמחירים כמעט שלא עלו, נתנו את התחושה שאנחנו עדיין בשנות ה-80. תחושת נוסטלגיה וכיף.
אישית, אני ממליץ בחום. לא מתאים לחובבי הכשרות.
אוכל:
מעולה :)
מה לא לקחנו. לקחנו 6 תפריטי A. תפריט A כולל: מרק, 2 אגרולים צמחוניים, מנת בשר של עוף/בקר/חזיר, אורז מטוגן, תה סיני וקינוח.
אישית לקחתי את מרק הוונטון (כופתאה מטוגנת ולא מאודה), עם ירקות וטיבלון סיני. מרק מעולה שמהווה יופי של פתיחה לארוחה מצויינת ומפוצצת.
האגרולים היו מעולים. הבצק עבה ולא מגולגל דק כמו ברוב המקומות. לי זה יותר טעים ואני מעדיף יותר בצק, מה שנותן טעם טוב יותר. יחסית השמן לא הורגש, מה שטרם לטעם של האגרול (ולתחושה הכללית בקיבה).
בבשרים התחלקנו לקחנו:
* איטריות ביצים וירקות (אין לי מושג למה אבל אחותי מעדיפה אוכל צמחוני על בשר משיקולי טעם) - לא נגעתי.
* עוף חמוץ מתוק - קוביות עוף בתוך סופגניות מטוגנות, עם רוטב חמוץ מתוק, אננס וגזר. פשוט מעדן. מתוק, אבל במידה. מנה משביעה וטעימה (גם כאן, הטיגון בקושי מורגש)
* עוף עם אגוזים בסלסלה - מנת הדגל. עוף עם ירקות ופקאן מסוכר בתוך סלסלה מטוגנת אכילה העשויה (לדעתי) מקמח תפו"א. אחרי שהסלסילה מקבלת את הטעם של העוף, הירקות והרוטב שהיו עליה, זה בכלל כיף לאכול את זה.
* עוף ברוטב לימון מטוגן בציפוי בצק - האמת די דומה לעוף החמוץ מתוק אבל מעט פחות טוב ממנו (יש את החמצמצות של הלימון שלו ממש משתלבת עם המתוק לטעמי).
* בקר פטריות ונצרי במבו - המנה הבעייתית ביותר. לדעתי הם לא יודעים להכין בקר או שהם משתמשים בחלקים לא איכותיים. הבקר תמיד יוצא כמו מסטיק. לא משנה כמה לועסים, הוא לא נטחן.
מי שחושב שטעיתי בספירה, אז עוף עם אגוזים לקחנו פעמיים (המנה הכי טובה שם).
האורז היה סביר יחסית (בדר"כ הם מוציאים אותו מעט קשה/שרוף, הפעם היה בסדר גמור), אורז מטוגן עם פירורי חביתה, אפונה וגזר.
תה סיני הוא תה סיני (גם לי זה לא אומר יותר מידי, אבל מצד שני כשאישתי שואלת אותי איך הג'ינס החדש שקנתה אני עונה לה את התשובה הגברית "ג'ינס").
לקינוח, במקום לקחת קינוח אישי, לקחנו צלחת ענקית של פירות העונה, גלידות, קצפת, אננס ובננה במעטפת סופגניה מטוגנת. מעולה, טעים, הבעיה שאחרי כל מה שאכלנו (כרגיל) לא נשאר ממש מקום לקינוח.
בקיצור ללקק את האצבעות.
למי שלא שם לב, לקחנו 6 מנות ל-7 אנשים בוגרים ותינוק (שיש טוענים שהוא אוכל כמו מבוגר), וזה פוצץ אותנו. ונשאר קצת אוכל שלקחנו הביתה.
שירות:
שוב, מדובר על מלצרים שעובדים שם שנים. יש טענות שהמלצר שמשרת אותנו כבר שנים לא מזדקן (האמת זה נראה ככה. אני לא יודע אם זה קשור לאוכל או לעבודה במקום, אבל נראה שמצאנו את מעיין הנעורים).
המלצרים לא מציקים ולא מתעלמים. הם יושבים באיזור הסועדים שלהם על הבר, מסתכלים עליהם, ואם סועד מרים ראש לחפש מלצר, רק אז ניגשים אליו. בנוסף, הם רואים את התקדמות האכילה של המנות, ורק כשאחרון הסועדים בשולחן סיים את המנה שלו, הם ניגשים לשולחן לפנות ולהגיש את המנה הבאה (בעייתי מעט שיש לך אחות שאוכלת בקצב צב, אבל זו לא בעיה שלהם).
פשוט מקצוענות לשמה. אצלהם מלצרות זה מקצוע של שנים, ולא חלטורה לפני טיסה לדרום אמריקה.
עלות תועלת:
ותנחשו כמה תפריט A עולה (אחרי התיאור המפורט לעיל)?
בין הפותרים נכונה יוגרל פותר שלא ענה נכונה.
תשובה: 100 ש"ח לתפריט
כן, ארוחה ל-7 אנשים ותינוק (שאוכל כמו בוגר), עלתה פחות מ-700 שקל (על השתיה גובים בנפרד והיא לא חלק מהתפריט).
במעט מאוד מסעדות היום אפשר לאכול אוכל איכותי, להתפוצץ ברמה שאתה בקושי קם מהכיסא, לקבל קינוח בנוסף, ושתיה חמה ולשלם 100 וקצת שקל לאדם (במקדונלדס אני עובר את ה-50 וזה לא אוכל, לא מסעדה ולא משביע).
אתר:
http://www.2eat.co.il/sunflower/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה