יום ראשון, 1 באפריל 2012

בניולה

ציון כללי:

קודם כל אני חייב לכתוב שהכרתי את המסעדה הקודמת שהיתה לפני בניולה ומבחינתי שאפו לבניולה רק על עצם העובדה שהם דרסו את המסעדה הקודמת.
ועכשיו נתרכז בבניולה. על בניולה שמעתי בתוכנית יום שישי ברדיו בה ראיינו את פרופ' רפי קרסו בנוגע למסעדה והוא המליץ עליה. מאחר ואני מעריך את האיש והוא כבר נתן לי המלצה על סושי מצויין (סואי סושי), אמרתי שאת זה אני חייב לנסות.
למסעדה הגענו בשעות הצהריים 2 סועדים. בצהריים יש עסקיות ולכן מחירי המנות שפויים.
לצערי פרופ' קרסו, הפעם איכזבת, מחכה בכל זאת להמלצה הבאה שלך.

אוכל:
ראשית נציין שהמבחר בעסקיות אינו רחב כמו במנות הרגילות, דבר שנפוץ במסעדות ארצנו.
מנות ראשונות: הזמנו קרפצ'יו פילה בקר על פלפל קלוי, שמן שומשום ומירין ובייבי קלמרי סגול בשמן זית, פולי חומוס, ערק זחלאווי וירקות מדורה.
לדעתי במרבית המסעדות בהם אכלתי לא יודעים להכין קרפצ'יו טוב, בבניולה הוא היה מעולה. הוא תובלן בצורה טובה היה עשוי טוב ונבחר מתוך נתח בשר משובח.
מאחר ואני איני נוגע בקלמרי מאחר ואיני אוהב את המאכל הסתמכתי בדעה על הסועד השני שאמר שהמנה מעולה, שילוב נכון של תבלינים ורטבים וקלמרי מעולה.
למנות העיקריות לקחנו חזה ברווז בהדרים ויוזו, גרטאן תפוח אדמה, בטטה וקרם קוקוס ופילה מוסר ים, קרם עגבניות וזעפרן, קוביות בטטה, פטריות נמאקו וסלטון אנדיב (99 ש"ח לעסקית בודדת הכוללת את המנות הראשונות ואת העיקריות).
לדעתי החזה ברווז לא היה עשוי טוב, לא היה לי כיף ללעוס אותו, הרוטב שבא עם המנה הוסף בקמצנות ולכן לא נהניתי מהטעמים הנוספים שהמנה הגיעה איתם. לאכול סתם בשר שלא עשוי טוב וללא טעם נוסף לא עושה לי את זה. אני כן רוצה לציין את הגראטן תפו"א ובטטה שהיה מעולה.
שותפתי לארוחה טענה שדג המוסר הוא טוב. גילוי נאות, אני לא חושב שדג זה אוכל ודג אוכלים מבחינתי או משימורי טונה (בשמן) או בתוך סושי. עם זאת טעמתי את המנה, מבחינתי זה היה דג בחרדל. אני לא התלהבתי מזה ובמקום לקבל דג (אומנם רק דג) בעירוב טעמים עשיר מבחינתי קיבלתי את נמו בחרדל.

שירות ותנאי סביבה

השירות היה מקצועי ואדיב. לצערי המסעדה עמוסת שולחנות וכיסאות ונותנת את התחושה של מסעדת פועלים זולה (למרות העיצוב היוקרתי). עוד יותר לצערי ישבתי עם הגב לדלת הכניסה מה שאומר שכל פעם שהיה משב רוח קפאתי (המסעדה לא אשמה במזג האוויר בחוץ אבל בכל זאת אפשר לחשוב על עיצוב מסעדה יותר מתחשב או פשוט לסגור את הדלת).

עלות תועלת
כמו שכבר אמרתי, אני שונא פלצנות ולמרות העלות הגבוהה של חומרי הגם אני חושב שהמחיר למנה (99) עיקרית+ראשונה לא כולל שתיה או קינוח הוא יקר. מה גם שבתפריט הערב המחיר צומח למעל 100 ש"ח למנה עיקרית לא כולל כלום. אני לא חושב שהמחירים מצדיקים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה