יום ראשון, 15 באפריל 2012

פונדק אלביס

ציון כללי:
הסיבות שהמקום קיבל 2 כוכבים ולא אחד הן: האווירה הנחמדה והשירות.
נסענו אנחנו ועוד זוג חברים לטיול בחיק הטבע, מה שעורר אצלנו את התיאבון (זה והעובדה שחוץ מבמבה לא אכלנו כלום עד 3 וחצי בצהריים). מאחר והיה מדובר על ערב חג שני של פסח, היה מדובר על מבחר מצומצם של מסעדות באיזור שהיינו בו (איזור לטרון), זה והעובדה שהצד הנשי של חברנו לא ממש אוהב בשר (נושא לבלוג אחר).
לאחר ששללנו את המסעדות באיזור אבו גוש (ממליץ על הלבנונית), התקשרנו לאלביס בנווה אילן ווידאנו שהמקום פתוח בערב החג וחשוב מזה לא כשר לפסח (תודה לאל).
המקום מוקדם רובו ככולו לאלביס והוא בנוי בצורה של דיינר אמריקאי קלאסי (למרות שיש גם אוכל של מסעדה מזרחית).
למסעדה אין אתר או קישור ברסט או ברול ולכן אני לא ארשום את המחירים (אני לא זוכר אותם כבר).
חבל שהמקום לא משקיע באוכל ומוריד את המחירים. מאחר ובסביבה יש בעיקר מסעדות מזרחיות (אבו גוש), יש למקום הזה משהו אחר להציע, ולפחות מבחינת העיצוב והשירות הוא כבר שם, חבל שהאוכל רחוק שנות אור.
כן הייתי חוזר לעוגה בגלל שהמקום נעים והאווירה טובה.

האוכל:
כמו ששייקה אופיר המנוח אמר: "במילה אחת, רע. ב-2 מילים, רע מאוד". אני הייתי אומר זוועה באופן אישי.
הזמנו חזה עוף במרינדה והמבורגר. חזה העוף היה מזעזע, באופן אישי אני חושב שטיגנו אותו בשמן עמוק (חזה עוף עושים על האש או על מחבת שמרוחה במעט שמן). הוא היה צהבהב ויבש לחלוטין. אם היתה מרינדה היא כלל לא הורגשה, מה שמפתיע מאחר וחזה עוף מקבל את הטעמים של המרינדה במהירות (גם אם מוסיפים את המרינדה רק בסוף ההכנה של החזה). יחד עם חזה העוף קיבלנו צ'יפס שהיה סביר (אם כי לדעתי עבה מידי). ההמבורגר היה רע, לא מתובלן, חרוך מבחוץ ולא מוכן מבפנים. זוג החברים שלנו הזמינו את ארוחת הבוקר. הדבר היחיד שהם ציינו לטובה הוא שהקפה לא רע. לסיכום הפצועים: אישתי יצאה עם כאבי בטן וחבר שלי עם בחילות. אני חושב שזה מסכם את הדעה על האוכל.

שירות ואווירה:


נתחיל באווירה, המקום מעוצב כדיינר אמריקאי שמוקדש (מפתיע) לאלביס. דמויות אלביס, תמונות אלביס, שירים של אייל גולן (סתם אלביס) מתנגנים ברקע, אפילו מצאנו דמות אלביס עם שרשר חי על הצוואר (היו חסרות שערות החזה). במפתיע לא היו תמונות מהתקופה האחרונה בחייו של אלביס (קירח ושמן), מה שהיה מתאר להפליא את האוכל. המקום עושה חשק לשבת בו והוא באמת מעוצב מעולה כדיינר אמריקאי טיפוסי. העיצוב גורם לי לרצות לחזור, האוכל לברוח.
לצערי רמת השירותים שבמרתף אינה דומה לרמת המסעדה. השירותים מלוכלכים ואינם ברמה היגיינית נאותה. בנוסף פינת ההחתלה שמסתתרת מאחורי פרגוד נייד, התגלתה כמחסן.
השירות היה טוב מאוד. למרות שנראה שהמלצר שהושיב אותנו לא הבין מילה ממה שאמרנו, התברר שהוא הבין טוב מאוד והביא את ההזמנות כמו שצריך. בנוסף אחד המלצרים (אולי הבעלים), החליט שהוא רוצה לפנק אותנו בטחינה וחצילים למרות שלא הזמנו. המנות הגיעו מהר והוגשו כראוי, המלצרים היו אדיבים ומנומסים ומילאו אחר בקשותינו במהירות. הדבר היחיד שבו הם פישלו היה שרצינו לשלם כל זוג סכום שונה בכרטיס אשראי, הם פשוט חילקו את התשלום ל-2 ונתנו לנו לחתום. כשמדובר בחברים אין בעיה, אחרת זה הופך למצב לא נעים. המלצר ידע על הטעות ואמר לנו שעשו אותה מבלי להתנצל (פיתרון אפשרי הוא לבטל את החיוב ולחייב מחדש). בכל זאת, בסה"כ אהבתי את המקום והשירות.

עלות תועלת:

המנות הבשריות עלו באיזור ה-50 שקל (מצד צפון). האמת, גם אם היו משלמים לי, לא הייתי אוכל את האוכל הזה. לאחר קביעה זאת, אני חושב שמיותר להצדיק את הכוכב הבודד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה