יום שישי, 6 באפריל 2012

אונו

ציון כללי:

על אונו שמעתי מידידה אחרי לידה שהיה לה מאנצ'יס למסעדה. מאחר ונשים אחרי לידה רוצות דווקא סושי (כי במשך 9-10 חודשים אסור להם) והיא רצתה איטלקי, אמרתי שאני חייב לנסות.
אז נתחיל מהסוף, אני לא רואה איך אני חוזר למסעדה הזאת כשבמרחק של קילומטר יש מסעדה איטלקית מדהימה עם מחירים זהים ומנות מפוצצות.
השירות היה מתחת לממוצע (הישראלי, שגם ככה לא ידוע כאיכותי במיוחד), האוכל לא היה טעים במיוחד, והמחיר היה סביר מאחר וקנינו קופון של 160 ש"ח ב-80. אם אישתי לא לחצה לעגל למעלה, סביר להניח שהייתי מעגל ל-2 כוכבים. אני חושב ש-2 וחצי זה הציון האמיתי (בכל זאת 2 אומר שאני לא חוזר לשם וכנראה שכך יהיה)
התאספנו אני, אישתי, זוג חברים וטפנו ויצאנו לבדוק את הנושא.

האוכל:


כרגיל אפרט רק את המנות שטעמתי בעצמי.המחירים הם המחירים לפי התפריט . הזמנו פוקצ'ה אונו (22 ש"ח) למנה ראשונה, הפוקצה היתה טעימה (אף פעם לא יצא לי לאכול פוקצ'ה שנפלתי ממנה, אבל זאת היתה טובה, כלומר לא הרוסה). המטבלים שקיבלנו היו רוטב (רסק) עגבניות שלדעתי היה חריף מידי ולא פיקנטי כפי שהתבקש, בלסמי בשמן זית (כרגיל) ורוטב בצל שהיה מעולה, טעם עדין של בצל עם רוטב סמיך מעט מתקתק.
למנות עיקריות לקחנו פיצה קלאסית (42 ש"ח) וחונקי כמרים פורמאג'יו בגבינת דנה בלו, שמנת, פרמז‘ן ואגוזים (58 ש"ח). שואלים אותי איך אני יכול לבקר מסעדות כשאני לוקח מנות פשוטות, אז אני אסביר: א. כבר אמרתי שאני לא דוגל במנות פלצניות מידי ב. היופי הוא בפשטות, קל להשוות פיצות אחת לשניה כי הטעמים הבסיסיים נשארים זהים ואין תבלין קטן שמשנה את כל התמונה. הפיצה לא היתה מוצלחת, המסעדה לא גילתה את הסוד איך להכין פיצה ולשמור על הבצק יבש ופריך ולא ספוג נוזלים (הפטנט שלי הוא לשים את הבצק בתנור עד שהוא הופך לצהוב ורק אז להוסיף את הכל). רוטב העגבניות היה טעים וכך גם הגבינה ששמו בנדיבות מעל (אני אוהב הרבה גבינה על הפיצה שלי), לסיום שמו עלי בזיליקום טריים שהוסיפו לפיצה את הניחוח המוכר והמשכר.
חונק הכמרים היה נחמד עם כי שוב הוא היה מעט חריף. חונק כמרים על בסיס שמנת לא אמור להיות פיקנטי או חריף. השילוב של אגוזי המלך עם המנה היה טוב. גם מהמנה הזאת לא נפלנו ואף פחות מזה.
עם זאת יאמר לזכות המנות שלנו שהן היו גדולות ומשביעות, זאת בניגוד לאחת המנות שזוג החברים שלנו הזמין שהיה דוגמית ניוקי (מנה עיקרית במחיר עיקרי).
לקינוח לקחנו את הקרם ברולה (42 ש"ח). הברולה היה קטן מידי לטעמי וביחס למנה הראשונה והעיקריות שהיו די גדולות ההבדל ניכר עוד יותר, עם זאת המנה היתה טעימה (אי אפשר ליפול על קרם ברולה) ושילוב התותים היה טוב.
שתיה לקחנו סיידר תפוחים צלול (12 ש"ח) ודיאט קולה (12 ש"ח)

שירות:

נו, אם מהאוכל לא נפלנו דווקא בשירות נפלנו. עוד בכניסה למסעדה טענו כי לא הזמנו שולחן, ממילא המסעדה היתה חצי ריקה והעברנו כמה דקות בוויכוח עקר (פשוט תושיבו אותנו וזהו). אחת המנות העיקריות (למזלנו של זוג החברים) הגיעה באיחור ניכר (15-30 דקות) משאר המנות, מיותר לציין שהיא הגיעה לא חמה על גבול הקרה. גם אחד הקינוחים (הפעם לא למזלנו) הגיעה באיחור (15-30 דקות). במהלך הארוחה הזמנתי סכין חדה, אני עדיין מחכה לסכין שכנראה כבר לא תגיע.
אני חייב לציין שהמלצרית היתה ממש נחמדה, ובנוסף כשהזמנתי מטבל נוסף של רוטב בצל מייד קיבלתי.  עם זאת לאחר הפשלות שקרו, רמזנו (שלא בעדינות רבה) למלצרית שהחליפה את המלצרית הנחמדה שהיתה לנו כי בעקבות הפשלות היינו מצפים לקבל פיצוי. הפיצוי כמובן שלא אושר ע"י מנהלת המשמרת שכבר מתחילת הערב (היתה או לא היתה הזמנה) לא היתה נחמדה.
אם לא המלצרית עצמה שהיתה נחמדה (זאת של תחילת הערב), גם הכוכב השלישי היה נופל.
עם זאת חייבים לציין את העיצוב הנעים של המסעדה ואת המוזיקה, נעים לשבת במסעדה אבל לא לאכול שם.

עלות תועלת:

החלק החביב עלי. שוב אני רוצה לציין ששילמנו על הארוחה בסה"כ 108 ש"ח בזכות הקופון של 160 ב-80. אם הייתי מוציא את המחיר המלא על הארוחה, אין סיכוי. אם הייתי מוציא 108 ש"ח על הארוחה הזאת, סביר מאוד להניח שלא, למרות שמדובר על ארוחה עם חצי מנה ראשונה, חצי קינוח, מנה עיקרית ושתיה קלה. לא שהמחיר יקר, ואפילו סביר למסעדה איטלקית איכותית שמכבדת את עצמה, הבעיה היא שהאוכל לא היה איכותי והמסעדה לא מכבדת את לקוחותיה (וגם לא את עצמה בכך). אם ארצה לשים את כספי על אוכל איטלקי איכותי במחירים זהים, יש לי שלל אופציות לא רחוקות כמו אמורה מיו, ג'ויה ופסטה מיה (אשמח לשמוע עוד המלצות).
צריך לציין שהמחירים עצמם למנות הגדולות שקיבלנו (פוקצ'ה ועיקריות) היו סבירים בהחלט (אם האוכל עצמו היה ברמה של מסעדה איטלקית ולא פיצריית פאסט פוד).
כמו כן 42 ש"ח לקרם ברולה קטנצ'יק נראה לי המון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה