ציון כללי:
האמת זה לא ביקור ראשון שלי במקום. יוצא לי להיות 3-4 פעמים בשנה בערד ובכל פעם שאני שם אני קופץ למקום. אני אוהב את רוב המנות למרות שאני חייב לציין שאני לא מת על הפיצות שלהם (אצלי זה מפתיע כי אני חולה על פיצות), אבל שאר המנות שלהם מעולות. בנוסף אני מת על העיצוב וגם השירות מעולה. זה ישמע מפתיע לתושבי המרכז אבל בערד יש עוד פאבים ומסעדות (ואפילו מסעדה סינית) שהם לא פאסט פוד, אבל אם אני אוכל בערד, אני אוכל רק במוזה.
הכי חשוב, תודה לאל, המקום לא כשר בכלל (היינו בפסח וקיבלנו חמץ כמו שצריך להיות).
כמו כן, במקום יש גם הופעות חיות מידי פעם של מיטב אומני ישראל: יהלי סובול, דיויד ברוזה, ירמי קפלן ואחרים.
במקום המעוצב כבאר ספורט יש שידורים ישירים של משחקי כדורגל/כדורסל.
האוכל:
בסוף השבוע האחרון אכלנו פעמיים במוזה. פעם אחת לקחנו טייק אווי ופעם אחת ישבנו במסעדה עצמה. כשלקחנו טייק אווי הזמנו אני ואישתי שנינו כריך רוסטביף (40 ש"ח). אני מת על הכריף הזה, הפעם בגלל שמדובר בפסח, קיבלנו במקום הג'בטות הרגילות באגט לבן (כנראה הג'בטות חוסלו קודם לכן במהלך החג). אני חייב להודות שהבגט פגע מעט בטעם של בכריך, אבל הוא עדיין היה מעולה (אין מה לעשות פסח דופק את הטעם), עם הג'בטה הכריך קרוב ללהיות מושלם. אני אוהב את עירבוב הטעמים במידות הנכונות בכריך, בחירה ומינון נכון של רטבים וירקות. לאישתי הכריך היה מעט חריף בגלל החרדל (משתמשים בחרדל ד'יזון ולא חרדל רגיל). גם לי בפעם הראשונה זה היה חריף, אבל היום אני ממש מת על הכריך. בנוסף לכריך קיבלנו סלט ירקות גדול שכלל פיטריות, גזר, עלים ירוקים כלשהם (מאחר ואני לא מגדיר את עצמי כפרה אני לא ממש מתאמץ לזהות את העלים) ושאר הירקות. בנוסף קיבלנו קופסה די גדולה של רוטב שום שמיר טעים. על הסלט אני לא אחווה דעה מאחר ואכלתי רק את הגזר עם הרוטב (מה לעשות סלקטיבי, טוב נו, מפונק).
בפעם השניה שהלכנו למקום הזמנו את תבשיל הגולש (52 ש"ח), מדובר על חתיכות בקר ברוטב גולש ללא שאר הירקות שרגילים לאכול בגולש (תפו"א, גזר וירקות שורש אחרים). קיבלנו מנה גדולה מאוד, הבשר נעשה כמו שאמורים לעשות גולש, בשר רך, שספג את הטעמים של הרוטב בו הוא התבשל (בישול איטי על אש קטנה). הרוטב היה סמיך וטעים. לצערי הבשר לא נוקה משומן כמו שאני אוהב (אני אוהב בשר נטול שומן), ולכן הייתי צריך לערוך ניתוח שדה במקום. אני יודע שאין מקומות בארץ שמנקים את השומן בבשר גולש בארץ (למיטב ידיעתי), אבל לקטר תמיד אפשר (פולני, לפחות חצי). עם זאת רוב החתיכות היו ללא שומן מורגש והיו טעימות מאוד. יחד עם הגולש קיבלנו סלסלת באגטים (מעולה לנגב את הרוטב ולאכול). עם המנה אפשר להזמין עוד 2 תוספות על חשבון הבית, לקחנו צ'יפס, טוגני מוזה, סלט ופירה עם בצל.
את הסלט כמובן שלא טעמתי. הצ'יפס היה צ'יפס סטנדרטי לדעתי, לא עבה מידי (כמו שנהוג בארץ) ולא דק מידי (מקדולנדס). אני אישית אוהב את הצ'יפסים שלי דקים דקים כמו גפרורים. אני לא מת על טעם של תפו"א ואם אני אוכל אותו אני רוצה אותו רך, אחרי שספג טעמים אחרים (נניח גולש). מה שמביא אותנו לטוגני המוזה, הטוגנים שלהם הם חתיכות תפו"א עבים שמצופים בתבלינים. למזלי רוב הטוגנים היו רכים ולכן אף על סלידתי לתפו"א אכלתי די בכיף את הטוגנים (הם ממש טובים), למעט אלה שהיו קשים, אותם ניתחתי במיומנות ואכלתי את הציפוי (אני לא כירורג). למרות שהפירה הוא לא פירה חלבי (עם חמאה), הוא היה ממש טעים ומעט מתקתק.
לקינוח לקחנו פאי תפוחים וכדור גלידה (32 ש"ח). למרות שהפאי היה קנוי ולא עשוי במקום (אני מניח ויסלחו לי אם אני טועה), הוא היה מעולה והיווה קינוח טוב לארוחה. הבן שלי ממש נהנה מהגלידה והקצפות שהגיעו עם הפאי.
שירות:
השירות היה יעיל וטוב. איך שהגענו מיקמה אותנו המלצרית במקום שיספיק לי, לאישתי ולילד עם העגלה מבלי שאנחנו נפריע ומבלי שיפריעו לנו. איך שהגענו לשולחן הציעו לנו מושב לתינוק ובתוך פחות מ-2 דקות גם קיבלנו אותו אחרי שהמלצרית שמה אותו עבורנו על הכיסא (מושב תינוק שמתלבש על כיסא רגיל). בכל פעם שהרמנו את היד או קראנו למלצר, מייד הגיעה מלצרית ובחיוך ואדיבות שירתה את השולחן שלנו. בנוסף כשביקשתי לחמניות בשביל לאכול את הגולש, מייד הביאו לנו סלסילת באגט חתוך, ללא עלות נוספת (לא כלול במנה). אני חייב לציין כי חלק מהמלצרים עובד במקום שנים, אני כבר מזהה את אחד המלצרים הקבועים שם, והשירות תמיד אדיב ויעיל, גם כשמפוצץ (הלוואי ורוב המסעדות בארץ היו לומדים מהם). המלצרים שולטים בכל התפריט כולל מנות היום ופירוט מרכיבי התפריט (מסתבר שבארץ זה לא משהו טרוויאלי).
עלות תועלת:
אני חושב שהמחירים סבירים בהחלט (גולש+2 תוספות 52 ש"ח!!), לגבי מחיר הכריך גם במרכז כריך דומה יעלה 38-42 ש"ח במסעדות לא פלצניות במיוחד כשפה מצ'פרים בכריך ודוחפים כמויות נאות של רוסטביף. לגבי הקינוח, המחיר סביר ואפילו זול מעט ביחס למסעדות בארץ, עם זאת, אני לא ממש מבין על מה לוקחים מעל 20 שקל גג על פאי תפוחים (עוגה שלמה עולה באיזור ה-25 שקל) וכדור גלידה. עם זאת אני חושב שהמחיר מצדיק בהחלט את התועלת והמחירים מעט יותר זולים מהמרכז ביחס למה שמקבלים (מחאה חברתית נגד מחירי המסעדות!!!).
אני ממליץ מאוד לעצור אם אתם נוסעים לים המלח/אילת/ערד או כל מקום אחר שמצריך אותכם לעבור דרך כביש 31.
מיקום מדוייק: כביש 31 ביציאה מערד לכיוון המרכז וב"ש, מתחם תחנת הדלק אלון.
אתר: http://www.muza-arad.co.il/
האמת זה לא ביקור ראשון שלי במקום. יוצא לי להיות 3-4 פעמים בשנה בערד ובכל פעם שאני שם אני קופץ למקום. אני אוהב את רוב המנות למרות שאני חייב לציין שאני לא מת על הפיצות שלהם (אצלי זה מפתיע כי אני חולה על פיצות), אבל שאר המנות שלהם מעולות. בנוסף אני מת על העיצוב וגם השירות מעולה. זה ישמע מפתיע לתושבי המרכז אבל בערד יש עוד פאבים ומסעדות (ואפילו מסעדה סינית) שהם לא פאסט פוד, אבל אם אני אוכל בערד, אני אוכל רק במוזה.
הכי חשוב, תודה לאל, המקום לא כשר בכלל (היינו בפסח וקיבלנו חמץ כמו שצריך להיות).
כמו כן, במקום יש גם הופעות חיות מידי פעם של מיטב אומני ישראל: יהלי סובול, דיויד ברוזה, ירמי קפלן ואחרים.
במקום המעוצב כבאר ספורט יש שידורים ישירים של משחקי כדורגל/כדורסל.
האוכל:
בסוף השבוע האחרון אכלנו פעמיים במוזה. פעם אחת לקחנו טייק אווי ופעם אחת ישבנו במסעדה עצמה. כשלקחנו טייק אווי הזמנו אני ואישתי שנינו כריך רוסטביף (40 ש"ח). אני מת על הכריף הזה, הפעם בגלל שמדובר בפסח, קיבלנו במקום הג'בטות הרגילות באגט לבן (כנראה הג'בטות חוסלו קודם לכן במהלך החג). אני חייב להודות שהבגט פגע מעט בטעם של בכריך, אבל הוא עדיין היה מעולה (אין מה לעשות פסח דופק את הטעם), עם הג'בטה הכריך קרוב ללהיות מושלם. אני אוהב את עירבוב הטעמים במידות הנכונות בכריך, בחירה ומינון נכון של רטבים וירקות. לאישתי הכריך היה מעט חריף בגלל החרדל (משתמשים בחרדל ד'יזון ולא חרדל רגיל). גם לי בפעם הראשונה זה היה חריף, אבל היום אני ממש מת על הכריך. בנוסף לכריך קיבלנו סלט ירקות גדול שכלל פיטריות, גזר, עלים ירוקים כלשהם (מאחר ואני לא מגדיר את עצמי כפרה אני לא ממש מתאמץ לזהות את העלים) ושאר הירקות. בנוסף קיבלנו קופסה די גדולה של רוטב שום שמיר טעים. על הסלט אני לא אחווה דעה מאחר ואכלתי רק את הגזר עם הרוטב (מה לעשות סלקטיבי, טוב נו, מפונק).
בפעם השניה שהלכנו למקום הזמנו את תבשיל הגולש (52 ש"ח), מדובר על חתיכות בקר ברוטב גולש ללא שאר הירקות שרגילים לאכול בגולש (תפו"א, גזר וירקות שורש אחרים). קיבלנו מנה גדולה מאוד, הבשר נעשה כמו שאמורים לעשות גולש, בשר רך, שספג את הטעמים של הרוטב בו הוא התבשל (בישול איטי על אש קטנה). הרוטב היה סמיך וטעים. לצערי הבשר לא נוקה משומן כמו שאני אוהב (אני אוהב בשר נטול שומן), ולכן הייתי צריך לערוך ניתוח שדה במקום. אני יודע שאין מקומות בארץ שמנקים את השומן בבשר גולש בארץ (למיטב ידיעתי), אבל לקטר תמיד אפשר (פולני, לפחות חצי). עם זאת רוב החתיכות היו ללא שומן מורגש והיו טעימות מאוד. יחד עם הגולש קיבלנו סלסלת באגטים (מעולה לנגב את הרוטב ולאכול). עם המנה אפשר להזמין עוד 2 תוספות על חשבון הבית, לקחנו צ'יפס, טוגני מוזה, סלט ופירה עם בצל.
את הסלט כמובן שלא טעמתי. הצ'יפס היה צ'יפס סטנדרטי לדעתי, לא עבה מידי (כמו שנהוג בארץ) ולא דק מידי (מקדולנדס). אני אישית אוהב את הצ'יפסים שלי דקים דקים כמו גפרורים. אני לא מת על טעם של תפו"א ואם אני אוכל אותו אני רוצה אותו רך, אחרי שספג טעמים אחרים (נניח גולש). מה שמביא אותנו לטוגני המוזה, הטוגנים שלהם הם חתיכות תפו"א עבים שמצופים בתבלינים. למזלי רוב הטוגנים היו רכים ולכן אף על סלידתי לתפו"א אכלתי די בכיף את הטוגנים (הם ממש טובים), למעט אלה שהיו קשים, אותם ניתחתי במיומנות ואכלתי את הציפוי (אני לא כירורג). למרות שהפירה הוא לא פירה חלבי (עם חמאה), הוא היה ממש טעים ומעט מתקתק.
לקינוח לקחנו פאי תפוחים וכדור גלידה (32 ש"ח). למרות שהפאי היה קנוי ולא עשוי במקום (אני מניח ויסלחו לי אם אני טועה), הוא היה מעולה והיווה קינוח טוב לארוחה. הבן שלי ממש נהנה מהגלידה והקצפות שהגיעו עם הפאי.
שירות:
השירות היה יעיל וטוב. איך שהגענו מיקמה אותנו המלצרית במקום שיספיק לי, לאישתי ולילד עם העגלה מבלי שאנחנו נפריע ומבלי שיפריעו לנו. איך שהגענו לשולחן הציעו לנו מושב לתינוק ובתוך פחות מ-2 דקות גם קיבלנו אותו אחרי שהמלצרית שמה אותו עבורנו על הכיסא (מושב תינוק שמתלבש על כיסא רגיל). בכל פעם שהרמנו את היד או קראנו למלצר, מייד הגיעה מלצרית ובחיוך ואדיבות שירתה את השולחן שלנו. בנוסף כשביקשתי לחמניות בשביל לאכול את הגולש, מייד הביאו לנו סלסילת באגט חתוך, ללא עלות נוספת (לא כלול במנה). אני חייב לציין כי חלק מהמלצרים עובד במקום שנים, אני כבר מזהה את אחד המלצרים הקבועים שם, והשירות תמיד אדיב ויעיל, גם כשמפוצץ (הלוואי ורוב המסעדות בארץ היו לומדים מהם). המלצרים שולטים בכל התפריט כולל מנות היום ופירוט מרכיבי התפריט (מסתבר שבארץ זה לא משהו טרוויאלי).
עלות תועלת:
אני חושב שהמחירים סבירים בהחלט (גולש+2 תוספות 52 ש"ח!!), לגבי מחיר הכריך גם במרכז כריך דומה יעלה 38-42 ש"ח במסעדות לא פלצניות במיוחד כשפה מצ'פרים בכריך ודוחפים כמויות נאות של רוסטביף. לגבי הקינוח, המחיר סביר ואפילו זול מעט ביחס למסעדות בארץ, עם זאת, אני לא ממש מבין על מה לוקחים מעל 20 שקל גג על פאי תפוחים (עוגה שלמה עולה באיזור ה-25 שקל) וכדור גלידה. עם זאת אני חושב שהמחיר מצדיק בהחלט את התועלת והמחירים מעט יותר זולים מהמרכז ביחס למה שמקבלים (מחאה חברתית נגד מחירי המסעדות!!!).
אני ממליץ מאוד לעצור אם אתם נוסעים לים המלח/אילת/ערד או כל מקום אחר שמצריך אותכם לעבור דרך כביש 31.
מיקום מדוייק: כביש 31 ביציאה מערד לכיוון המרכז וב"ש, מתחם תחנת הדלק אלון.
אתר: http://www.muza-arad.co.il/
אני חושבת שזה בערך המקום היחיד על מפות ישראל שלא יצא לי לאכול בו, אבל אחרי המלצה כזאת אני חייבת לתת להם צ'אנס כשאני באיזור.
השבמחק